Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αγιοφάραγγο
Η παραλία Αγιοφάραγγο είναι μια πανέμορφη παραλία με σκούρα καθαρά νερά και ψιλό βότσαλο. Η πρόσβαση στο Αγιοφάραγγο γίνεται με καΐκι από την Αγία Γαλήνη ή εναλλακτικά με εύκολη πεζοπορία μισής ώρας διασχίζοντας το επιβλητικό “Φαράγγι των Αγίων”. Ανακαλύψτε σπηλιές που ζούσαν οι ασκητές καθώς και τον ναό του Αγίου Αντωνίου, στον οποίο υπάρχει ένα πηγάδι με γλυφό νερό. Θα συναντήσετε επίσης το Γουμενόσπηλιο που αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης των ερημιτών. Αν σκαρφαλώσετε στα βράχια θα θαυμάσετε τη λιμνοθάλασσα του Βουρβουλίτη, η οποία επικοινωνεί υπόγεια με τη Μεσόγειο. Η περιοχή είναι γεμάτη πετροχελίδονα, τα οποία δε μεταναστεύουν ποτέ γιατί, σύμφωνα με το μύθο, είναι οι ψυχές των ερημιτών που κατοικούσαν παλιά στην περιοχή.
Ιερά Μονη Παναγίας Οδηγήτριας
Το μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Κρήτης. Χτίστηκε τον 14ο αιώνα και το όνομά της σχετίζεται με την Μονή Οδηγών της Κωνσταντινούπολης. Επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν το φουρνόσπιτο, το πατητήρι, το ελαιοτριβείο, τα κελιά των μοναχών, το ηγουμενείο με τη βιβλιοθήκη, τον ξενώνα και το πηγάδι. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας μόνασαν ο Άγιος Ευμένιος και ο Άγιος Παρθένιος. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε 4 εικόνες του ζωγράφου Άγγελου (15ος αιώνας) που διασώζονται στη μονή.
Κομμός
Η Παραλία Κομμός είναι απόμερη, έχει καταγάλανα νερά και ανήκει σε αρχαιολογικά προστατευόμενη ζώνη. Αποτελούσε αγαπημένο προορισμό των χίπις και γι' αυτό το βόρειο τμήμα της αποτελεί μέχρι σήμερα παραλία γυμνιστών. Ωστόσο η παραλία διαθέτει και οργανωμένο τμήμα με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Θαυμάστε τα λευκά κρίνα της άμμου τα οποία ανθίζουν στις αμμοθίνες τις περιοχής στο τέλος του καλοκαιριού. Μέσα στη θάλασσα, απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο του Κομμού, θα δείτε να ξεπροβάλλει ο βράχος του Βόλακα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο βράχος δημιουργήθηκε όταν ο οργισμένος κύκλωπας Πολύφημος πέταξε εκεί το καράβι του αργοναύτη Οδυσσέα, όταν αυτός και οι σύντροφοί του επιχείρησαν να το σκάσουν από τη σπηλιά του. Όταν επισκεφθείτε την παραλία Κομμός, να προσέχετε που πατάτε! Οι χελώνες καρέτα καρέτα επιλέγουν την παραλία για να γεννούν τα αυγά τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Φαιστός
Η Φαιστός ήταν πόλη της Μινωικής Κρήτης και κατοικήθηκε από το 6000 π.Χ. Αποτελούσε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά την πόλη της Κνωσού. Ιδρύθηκε από τον αδερφό του βασιλιά Μίνωα, ο οποίος ήταν γνωστός για την δικαιοσύνη του. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ορίστηκε με τον θάνατό του φύλακας των πυλών του κάτω κόσμου, του Άδη. Με την επίσκεψή σας έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά και τον περίφημο δίσκο της Φαιστού. Ο δίσκος της Φαιστού περιλαμβάνει κείμενο σε σπειροειδή διάταξη το οποίο οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να τον αποκρυπτογραφήσουν μέχρι και σήμερα.
Αρχαία Γορτύνα
Η Αρχαία Γορτύνα ήταν πόλη της Μινωικής Κρήτης, κατοικήθηκε από το 7000 π.Χ και καταστράφηκε ολοσχερώς από δύο σεισμούς. Σήμερα αποτελεί αρχαιολογικό χώρο του νησιού. Στην Γορτύνα θα θαυμάσετε τον ναό του Αγίου Τίτου, το ρωμαϊκό Ωδείο, τη μεγάλη δωδεκάδελτο επιγραφή της Γορτύνας, την ακρόπολη, το πραιτόριο, τα ιαματικά λουτρά, τον ναό του Πύθιου Απόλλωνα και τον ναό των αιγυπιακών θεοτήτων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο Πλάτανος της Γορτύνας, ο οποίος διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα δέντρα καθώς είναι αειθαλής. Σύμφωνα με το μύθο, εκεί έλαβε χώρα η ένωση του Δία και της Ευρώπης από την οποία γεννήθηκαν ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Σαρπηδών, οι τρεις βασιλιάδες της Κρήτης.
Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας
Στο χωριό Βώροι βρίσκεται το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας. Το μουσείο φιλοξενεί 3000 εκθέματα τα οποία σκιαγραφούν την εθνολογική ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπου. Τα εκθέματα χωρίζονται σε 7 τομείς με την ακόλουθη θεματολογία: Αρχιτεκτονική, διατροφή, ήθη και έθιμα, κοινωνική οργάνωση, μεταφορές, τέχνες - εμπόριο και υφαντική.
Λίμνη Ζαρού
Επισκεφθείτε τη λίμνη Ζαρού. Παλαιότερα αποτελούσε έναν μικρό υδροβιότοπο, σήμερα όμως ο χώρος είναι αναπλασμένος με την κατασκευή μιας τεχνιτής λίμνης. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό και καταπράσινο. Διαθέτει παγκάκια για πικ νικ και παιδική χαρά για να παίξουν τα παιδιά σας. Στο χώρο λειτουργεί επίσης ταβέρνα στην οποία θα φάτε ολόφρεσκο σολωμό ή πέστροφα. Η λίμνη Ζαρού αποτελεί την αφετηρία του μονοπατιού, το οποίο μετά από 2.30 ώρες πεζοπορίας καταλήγει στο μαγευτικό πρασινόδασος του Ρούβα.
Καμαραϊκό σπήλαιο
Το Σπήλαιο των Καμαρών αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά σπήλαια της Μινωικής Κρήτης. Από το χωριό Καμάρες, ακολουθήστε το ανηφορικό μονοπάτι. Θα διασχίσετε το μαγευτικό καταπράσινο Καμαραϊκό Δάσος με τις πολλές πηγές, και σε 3.5 ώρες απότομης ανάβασης θα φτάσετε στο περίφημο Σπήλαιο. Στο σπήλαιο έχουν βρεθεί εξαιρετικής τέχνης αγγεία. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το σπήλαιο ήταν πιθανώς αφιερωμένο στη θεά Ειλίθυια, τη θεά των τοκετών και της γονιμότητας.
Δάσος του Ρούβα
Σε μια κοιλάδα νότια του Ψηλορείτη, αναπτύσσεται το εξαιρετικής ομορφιάς και σπανιότητας Δάσος του Ρούβα. Το δάσος έχει μοναδική οικολογική αξία, καθώς σε αυτό ευδοκιμούν σπάνια φυτά και ζούνε άγρια ζώα που απειλούνται από εξαφάνιση. Στο βόρειο τμήμα του δάσους θα δείτε τις “αμπελιτσιές”, ένα δέντρο που φυτρώνει στην Κρήτη και πουθενά αλλού στον κόσμο. Στο Δάσος του Ρούβα βρίσκει καταφύγιο ο Κρητικός λίγκας ή φρουρόγατος. Πρόκειται για ένα είδος αγριόγατας τόσο σπάνιο, το οποίο έχει παρατηρηθεί ελάχιστα από τους επιστήμονες.
Πρέβελη
Η Πρέβελη αποτελεί μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης. Είναι σχηματισμένη στην έξοδο του Μέγα Ποταμού, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς που αποτελείται από τον συνδυασμό ποταμού και θάλασσας. Εκεί βρίσκεται και το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης. Μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε!
Τρυπητή
Η Τρυπητή είναι μια πανέμορφη παραλία της Κρήτης η οποία συνδυάζει την άμμο και το βότσαλο, ανταποκρινόμενη στις προτιμήσεις κάθε επισκέπτη. Πήρε το όνομα της από τις τρεις μεγάλες φυσικές καμάρες στο ανατολικό της τμήμα, τις οποίες οι ντόπιοι ονομάζουν “Καμαρέλλες”. Σκαρφαλώστε στις Καμαρέλλες και καθίστε στην καρέκλα που βρίσκεται τοποθετημένη εδώ και πολλά χρόνια. Αγναντεύστε το απέραντο γαλάζιο και χαθείτε στον ορίζοντα. Για να φτάσετε στην Τρυπητή απαιτείται πεζοπορία. Η διαδρομή είναι ευχάριστη και προσφέρει διαρκώς πανοραμική θέα στο Κρητικό Πέλαγος. Πίσω από την παραλία της Τρυπητής, θα δείτε την Αλυκή, μια θαλάσσια λίμνη η οποία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποξηραίνεται.

Από

ανά μέρα

αίθριος καιρός   28 Co   

Τηλέφωνο:+30 28320 91292

Ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected]

Βρείτε μας

Facebook

Messenger

Αφιξη

Αναχώρηση

Νύχτες

Επιλέξτε ένα δωμάτιο

Superior Δίκλινο με θέα στην θάλασσα με πρωϊνό

Superior Double Sea View Breakfast Included Not Refundable

Superior Δίκλινο με θέα στην θάλασσα χωρίς πρωϊνό

Δίκλινο με θέα στο βουνό με πρωϊνό

Double Mountain View Breakfast Included Not Refundable

Δίκλινο με θέα στο βουνό χωρίς πρωϊνό

Junior Suite με μερική θέα θάλασσα, με πρωϊνό

Junior Suite Side Sea View Breakfast Included Not Refundable

Junior Suite με μερική θέα θάλασσα, χωρίς πρωϊνό

Ground Floor Superior Double Street VIew BB

Ground Floor Superior Double Street VIew BB NR

Ατομα 2
Επίσημη ιστοσελίδα
booking.com € 200
expedia.com € 200
Hotelbeds € 200

Λόγοι για τους οποίους κάνετε απευθείας κράτηση

Powered by