Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ιστορία της Αγίας Γαλήνης
Η ιστορία της Αγίας Γαλήνης ξεκινάει από την εποχή της Μινωικής Κρήτης. Κατά την αρχαιότητα, η Αγία Γαλήνη είχε το όνομα Σουλία. Το όνομα Σουλία είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Ο Δαίδαλος κατασκεύασε τον Λαβύρινθο στον οποίο ζούσε ο Μινώταυρος, και μέσα στον Λαβύρινθο ο Μίνωας φυλάκισε τον ίδιο τον Δαίδαλο και τον γιο του, Ίκαρο. Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος κατάφεραν να δραπετεύσουν και κρύφτηκαν στην σπηλιά της Αγίας Γαλήνης. Από εκεί, πέταξαν προς την ελευθερία τους φορώντας φτέρα κολλημένα με κερί και πούπουλα, τα οποία κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Ο Ίκαρος παράκουσε τη συμβουλή του πατέρα του, να μην πετάξει κοντά στον ήλιο, κι έτσι το κερί έλιωσε, και ο Ίκαρος έπεσε στη θάλασσα βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Το μέρος της θάλασσας που έπεσε ο Ίκαρος ονομάστηκε Ικάριο Πέλαγος.

Μέρος της γοητείας της Αγίας Γαλήνης είναι το μυστήριο που συνοδεύει την προέλευση του ονόματός της. Το όνομα Γαλήνη χρησιμοποιείται πολύ σπάνια στην Ελλάδα. Οι επικρατέστερες θεωρίες είναι οι εξής:

Το όνομα Αγία Γαλήνη προέκυψε όταν η Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου Ευδοκία καθώς ταξίδευε με το καράβι της προς τους Αγίους Τόπους, έπεσε θύμα μεγάλης τρυκιμίας και θαλασσοταραχής. Τότε η Ευδοκία ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας, υποσχόμενη πως αν σωθεί από τα μανιασμένα κύματα θα χτίσει μια εκκλησία προς τιμήν της. Έτσι χτίστηκε ο ναός της Παναγίας Γαλήνης που σήμερα βρίσκεται στο νεκροταφείο του χωριού.

Η δεύτερη θεωρία θέλει το χωριό να πήρε το όνομα του από τη Μονή του Γαλήνιου Χριστού που χτίστηκε κατα τα χρόνια διάδοσης του Χριστιανισμού. Η μονή λέγεται οτι χτίστηκε πάνω στο ναό της θεάς Άρτεμις, ο οποίος υπήρχε στην Σουλία.

Σύμφωνα με την τρίτη θεωρία, το όνομα της Αγίας Γαλήνης προέκυψε από την αρχαία ελληνική φράση “αεί γαλήνη” που σημαίνει πάντα γαλήνη. Και αυτό γιατί τα νερά στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης είναι πάντα ήρεμα και γαλήνια.

Από

ανά μέρα

αίθριος καιρός   28 Co   

Τηλέφωνο:+30 28320 91292

Ηλεκτρονική διεύθυνση:[email protected]

Βρείτε μας

Facebook

Messenger

Αφιξη

Αναχώρηση

Νύχτες

Επιλέξτε ένα δωμάτιο

Superior Δίκλινο με θέα στην θάλασσα με πρωϊνό

Superior Double Sea View Breakfast Included Not Refundable

Superior Δίκλινο με θέα στην θάλασσα χωρίς πρωϊνό

Δίκλινο με θέα στο βουνό με πρωϊνό

Double Mountain View Breakfast Included Not Refundable

Δίκλινο με θέα στο βουνό χωρίς πρωϊνό

Junior Suite με μερική θέα θάλασσα, με πρωϊνό

Junior Suite Side Sea View Breakfast Included Not Refundable

Junior Suite με μερική θέα θάλασσα, χωρίς πρωϊνό

Ground Floor Superior Double Street VIew BB

Ground Floor Superior Double Street VIew BB NR

Ατομα 2
Επίσημη ιστοσελίδα
booking.com € 200
expedia.com € 200
Hotelbeds € 200

Λόγοι για τους οποίους κάνετε απευθείας κράτηση

Powered by